Σάββατο 13 Μαΐου 2017

12/5/2017 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε σε χώρο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη η Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προσέλευση των συναδέλφων κρίνεται ικανοποιητική, αν και μπορούσε να ήταν και ακόμα μαζικότερη.
Την Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κος Φραγκισκάκης, ο οποίος αφού χαιρέτησε την Συνέλευση, αναφέρθηκε και στα θέματα της Απ. Διοίκησης σε σχέση με τους εργαζόμενους στον δασικό τομέα και τους Δασοφύλακες ειδικότερα. Τον ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά και δημοσίως για την παρουσία του.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Γιώργο Παπαδιάς, ο οποίος αφού στην αρχή χαιρέτησε την Συνέλευση, του δόθηκε κατόπιν η ευκαιρία να παρέμβει σε κλαδικά θέματα που τέθηκαν και ανέλυσε την στρατηγική και την πολιτική της Ομοσπονδίας στα τρέχοντα θέματα.

Πριν την έναρξη των εργασιών και με πρόταση του Δ.Σ. η Γενική Συνέλευση ανακήρυξε τον συνάδελφο Γιώργο Ρουμπακιά επίτιμο μέλος του Συλλόγου, τιμώντας την προσφορά του στο δασικό συνδικαλιστικό κίνημα, ακόμα και τώρα που είναι συνταξιούχος.
Στην Γενική Συνέλευση υπήρξαν δημιουργικές και εύστοχες παρεμβάσεις των συναδέλφων και κυριάρχησαν τα θέματα του Πράσινου Ταμείου, η αναβάθμιση θεσμική και οικονομική του Κλάδου και όλα σχεδόν τα θέματα που μας απασχολούν.

Τέλος στην Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκε και πραγματοποιήθηκε τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού, με την ομόφωνη ψήφο όλων των παρευρισκόμενων συναδέλφων.

Γενικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η ενισχύθηκε η ενότητα του κλάδου και ότι μόνο ενωμένοι, συμβάλλοντας στην μαζικότητα του δασικού συνδικαλιστικού κινήματος μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.